MTV Studios brengt Celebrity Deathmatch, de animatieserie die van 1998 tot 2001 werd uitgezonden op de zender, terug. Ice Cube is executive producer en heeft een rol in de show.

Article continues after the ad

In de bloederige-animatieserie nemen parodieën van celebrities het tegen elkaar op in heftige worstelwedstrijden. Voor de verliezer van de wedstrijd loopt het bijna altijd dodelijk af. In de originele serie verzorgden Mills Lane, Stone Cold Steven Austin en Debbie Matenopoulous de stemmen van animatiefiguren. In 2006 en 2007 kwam het al eens eerder terug.

MTV-revivals

Celebrity Deathmatch is niet de enige serie die een comeback maakt: vroegere hits Daria, Aeon Flux, Made, Undresssed en The Real World krijgen ook een revival. Afgelopen zomer maakte MTV al bekend dat ze ook bezig zijn met een The Real World spin-off genaamd The Royal World

Memes

MTV-president Chris McCarthy vindt dat Deathmatch een meme was voordat memes bestonden. Ook is de serie nog steeds een hot topic op sociale media. “Het is een slimme, grappige manier om de over-the-top hedendaagse popcultuur aan te pakken waar het hoort – in de worstelring."