De veelbekroonde componist Andrew Lloyd Webber is bezig met een nieuwe theaterversie van het klassieke sprookje Assepoester. De musical zal een moderne twist krijgen, vertelt de Brit aan The Hollywood Reporter.

Article continues after the ad

De theater-liefhebber werkt voor het project samen met een aantal jonge schrijvers waar hij diep van onder de indruk is: "Ze hebben van Assepoester een compleet moderne, pittige meid gemaakt. Elk belangrijk punt van het verhaal wordt gevolgd, maar op een compleet andere manier dan je zou verwachten." Hij heeft het hier over de schrijvers Tom McRae en Emerald Fennell. McRae leverde vorige jaar in Londen de fantastische voorstelling Jamie af (over een jongen die in drag naar het schoolbal komt) en Fennell is bekend als scenarist van de populaire BBC-serie Call the Midwife. Webber zelf was het afgelopen jaar druk bezig met de verfilming van zijn hitmusicall Cats (waarvoor hij een blik mega-sterren opentrok). Toch hoopt hij voor het einde van het jaar de nieuwe Assepoester het podium op te kunnen duwen. Wij hopen dat de musical snel de oversteek naar Nederland maakt!

Het verhaal van Assepoester is inmiddels al behoorlijk vaak herbruikt. De meest bekende versie is de tekenfilm van Disney uit 1950, die inmiddels ook al als live-actionfilm populariteit vergaard heeft.