Xander van der Wulp

NOS-journalist Xander van der Wulp gaat door het vuur voor zijn collega Albert Bos. Eerder zagen we hoe Albert bij de persconferentie van Mark Rutte op dinsdag een vraag stelde die voor heel wat kritiek zorgde. 

Niet de juiste vraag op het moment

In Op1 neemt Xander het voor zijn collega op. “Albert is een van mijn beste collega’s, een heel goede politiek interviewer. Hij realiseerde zich eigenlijk ook wel op het moment dat hij die vraag stelde, dat het er niet helemaal lekker uit kwam. Dat het niet de juiste vraag op dat moment was.” Volgens Xander wist de 'schaamvraag'-journalist dus wel dat hij in de fout zat. 

Mark Rutte en Irma Sluis

Article continues after the ad

 

De dramatische vraag

Dinsdag keken bijna 8 miljoen mensen hoe premier Mark Rutte ons nog langer thuis vastzette. De kritiek na afloop ging echter niet over de verlengde lockdown, maar over de wat 'dramatische' eerste vraag van journalist Albert Bos. “Meneer Rutte, al weken zegt u dat Nederland zich voorbeeldig gedraagt en wat krijgen mensen ervoor terug? Nog eens drie weken verlenging. Hoe rijmt u dat met elkaar?” Twitter ontplofte met negatieve reacties op de journalist. Gelukkig snapt hij wel dat hij fout zat.