Ook al hebben zowel Rooney Mara als Claire Foy zich gewaagd aan de rol van Lisbeth Salander, de eerste actrice die de rol speelde blijft de beste: Noomi Rapace is nog steeds de stoerste Girl With The Dragon Tattoo. De rol in de Millennium-verfilmingen heeft de Zweedse actrice inmiddels aardig wat degelijke Hollywoodrollen opgeleverd, en nu gaat ze ook voor Netflix aan de slag. Noomi speelt de hoofdrol in de terrorisme-thiller Close die vanaf 18 januari op de thuisbuis te zien zal zijn.

Article continues after the ad

 

Héé, en kennen we die niet uit Game of Thrones?

In Close speelt de stoere Zweedse een keiharde bodyguard die is ingehuurd om een meisje uit een steenrijke familie te beschermen op reis in het Midden-Oosten. Als ze ondanks haar expertise toch worden gekidnapt laat ze haar ontvoerders al snel alle hoeken van hun hide-out zien. Ook Indira Varma duikt in deze trailer op; die kennen we nog als Ellaria Sand uit Game of Thrones, de op wraak beluste geliefde van The Viper.

 

 

Ongelukkige datum

Netflix heeft met de premièredatum van 18 januari wel een beetje een ongelukkige datum gekozen: dan zitten alle liefhebbers van stevige actie immers al voor de buis gekluisterd om aan het tweede seizoen van The Punisher te beginnen.