De gouverneur van de Amerikaanse staat Nevada heeft twee weken na de legalisering van wiet een noodtoestand moeten uitroepen vanwege lage voorraden.

Article continues after the ad

What happens in Vegas ...

In The Late Show with Stephen Colbert vertelt de talkshowpresentator over de nieuwe wetgeving in Nevada, die inwoners sinds een paar weken toestaat om wiet te kopen en gebruiken. Colbert zegt zelf tegen te zijn: "Het is niet goed om high te zijn terwijl je dronken aan het gokken bent met een prostituee." In Nevada zelf wordt er blijkbaar een stuk enthousiaster gereageerd op de nieuwe mogelijkheden, want de legale wiet is niet aan te slepen. Goueverneur Brian Sandoval heeft zelfs een noodtoestand uitgeroepen om meer middelen vrij te maken om de aanvoer van wiet uit de rest van het land te stimuleren! Meer uitleg in de video.

Glutenvrije hosties

En in de categorie "twee voor de prijs van één": Colbert geeft ook meteen commentaar op het nieuws dat de katholieke kerk geen glutenvrije hosties toestaat. Mensen met een glutenallergie moeten de keuze blijven maken of ze een uitzondering maken voor de hostie, of het risico lopen dat Petrus ze ooit met hun glutenallergie tot de hel veroordeelt. Om te helpen bij deze keuze krijgt Colbert zowaar bezoek en advies van de Grote Man zelf ...