Horrorfans zijn nog lang niet uitgekeken op het The Conjuring-universum. Sterker nog, de spin-off The Nun is de succesvolste film uit de reeks tot nu toe!

Article continues after the ad

Mijlpaal

Alsof de werkelijkheid nog niet griezelig genoeg is, struikelden bioscoopgangers van over de hele wereld over elkaar heen om The Nun te zien. Deze horrorkraker beleefde al het beste openingsweekend van alle The Conjuring-films en daar kan nu een andere mijlpaal aan worden toegevoegd: The Nun heeft namelijk het meeste geld opgebracht van alle films uit de reeks. Dit weekend tikte de spin-off 330 miljoen dollar aan. Daarmee werd de opbrengst van The Conjuring 2, die op 320 miljoen dollar staat, ruimschoots ingehaald!

Horrorpop

Voor James Wan, het meesterbrein achter de The Conjuring-films, is dat echter nog geen excuus om achterover te leunen. De volgende spin-off van de griezelreeks staat namelijk alweer te trappelen: Annabelle 3. De opnames voor deze derde film rondom de horrorpop uit de titel gaan deze maand al van start. Het eindresultaat zal volgend jaar juli in de bios te zien zijn. Tot die tijd is het record nog zeker in handen van de naarste non uit de filmgeschiedenis!