Netflix

Na een succesvolle testperiode geeft Netflix binnenkort de afspeelsnelheid volledig uit handen aan de gebruiker. Je kunt straks kiezen uit normale, langzamere (0,5x of 0,75x) of hogere (1,25x en 1,5x) kijksnelheden op je telefoon, tablet of laptop!

Article continues after the ad

Dit nieuws heeft de streamingdienst onthuld in hun eigen blog. Dat wordt dus straks óf nog sneller bingewatchen of stiekem nog langer genieten van je favoriete serie of film zoals deze. Helaas moeten we nog wel even geduld hebben, want de functie komt niet direct voor alle gebruikers beschikbaar. Netflix introduceert het eerst bij de mobiele Android-gebruikers en later volgt het dan voor Apple en overige internetgebruikers. 

Doven en slechthorenden

De belangrijkste reden voor Netflix om deze functie te introduceren, is voor de dove en slechthorende gebruikers. Zij krijgen met deze nieuwe functie de mogelijkheid om hun favoriete serie en film nog beter te volgen aangezien de ondertiteling ook langer in beeld is. Voor mensen met een visuele beperking werkt het juist de andere kant op. Mocht je wel gewoon een goed gehoor en zicht hebben, zou je de functie ook nog eens kunnen gebruiken om een nieuwe taal te leren. Zei iemand: La Casa de Papel?

Overigens is de ontwikkeling niet heel bijzonder of uniek: bij luisterboeken en podcasts is deze optie er vaak al!