We hebben het al eerder aangekondigd, maar we kunnen het niet vaak genoeg benoemen: er komt weer een topserie naar Netflix. The Crown is vanaf 4 november te streamen. En er zijn nieuwe beelden!

Article continues after the ad

The Crown

The Crown gaat over de jonge prinses Elizabeth van Engeland, die aan de vooravond staat van haar regeerperiode als koningin. Het besturen van een monarchie is al niet bepaald een eitje, maar het helpt niet mee dat Elizabeth ook nog een gecompliceerd verbond moet sluiten met Winston Churchill, die op dat moment premier is.

Crew

Een ingewikkeld, maar zeer interessant verhaal wordt in The Crown op een prachtige wijze verteld. De serie is gemaakt door de schrijvers van onder meer Frost/Nixon en The Queen en regisseur Stephen Daldry die verantwoordelijk was voor de films The Hours en The Reader.

Cast

De namen van de cast klinken je wellicht niet (allemaal) bekend in de oren, maar het zijn stuk voor stuk goede acteurs. Claire Foy speelt de hoofdrol van Koningin Elizabeth II, Matt Smith speelt Prins Philip en John Lithgow neemt de rol van Winston Churchill op zich. Daarnaast zien we onder anderen Victoria Hamilton, Jared Harris, Vanessa Kirby en Dame Eileen Atkins in The Crown. Op 4 november staan alle tien afleveringen van The Crown op Netflix.