Mark Harmon in NCIS

Misdaadserie NCIS krijgt er wéér een spin-off bij! Na Los Angeles en New Orleans kunnen fans van NCIS zich verheugen op een reeks die zich afspeelt op het zonnige eiland Hawaï!

De originele NCIS (Naval Criminal Investigative Service) begon in 2003 als spin-off van JAG, en na een aarzelend begin werd het één van de populairste series op de Amerikaanse televisie.

NCIS-spin-off-circus

Zender CBS slaat met de nieuwe spin-off twee vliegen in één klap. Veel materiaal en sets van de politieserie Hawaii Five-0 (inmiddels gestopt) en Magnum P.I. kunnen makkelijk gebruikt worden in afleveringen van NCIS: Hawaii. Daarnaast is NCIS gewoon nog steeds erg populair: de originele reeks loopt al achttien seizoenen, en de spin-offs Los Angeles en New Orleans doen het ook prima.

Article continues after the ad

Voorheen werden spin-offs meestal aangekondigd in de originele reeks (een zogeheten ‘back door pilot’), maar NCIS: Hawaii schijnt niet direct verbonden te zijn met de ‘moederserie’.

Zowel NCIS als de twee spin-offs zijn in Nederland te zien via Net5. Het zal nog even duren voor de Hawaï-spin-off klaar is, maar als het zover is verwachten we ‘m daar ook te kunnen zien!