Het zijn gouden tijden voor horrorliefhebbers. De ene na de andere enge film scoort in de bioscoop, en Nederland krijgt niet één maar twéé streamplatformen.

Het nieuwste platform; Fear Unlimited, is een creatie van filmproducent Jan Doense, ook wel bekend als 'Mr. Horror'. Doense werd recent benoemd tot festivalvoorzitter van Film By The Sea, en werkte eerder mee aan De Nacht Van De Wansmaak, het Imagine filmfestival, het fanzine Schokkend Nieuws, Amsterdamned én de Halloween Horror Show.


Fear Unlimited

Volgens Doense moet Fear Unlimited een plek worden met een breed aanbod aan horror en thrillers, maar óók een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van enge films. Nu de verkoop van dvd- en Blu-Ray’s zo matig is, zijn veel steengoede horrorfilms nauwelijks te bekijken. Fear Unlimited wil deze pareltjes alsnog een kans geven om te stralen.

In eerste instantie bevat Fear Unlimited een paar honderd films, die je kunt checken voor €6,66 per maand. De streamingservice gaat op 30 november van start.

Horrify

Toevallig werd onlangs al een andere horror-streamservice aangekondigd: Horrify. Via deze service krijg je toegang tot (op dit moment) iets meer dan 100 films en series. Wekelijks wordt het aanbod uitgebreid; deze streamer kost €6,95 per maand.

 

We zijn erg benieuwd hoe deze ‘niche-streamers’ zich gaan ontwikkelen. Netflix kost standaard 10,99 per maand, maar daar krijg je ook een véél groter en breder aanbod voor het hele gezin. Hoewel we natuurlijk niets weten over je gezin, denken we dat je de films van Fear Unlimited en Horrify niet gezellig aanslingert op een zaterdagavond, terwijl de kroost met natte haartjes op de bank zit.

Awkward

Voor horrorfanaten zijn Fear Unlimited en Horrify natuurlijk geweldig, maar in de praktijk zullen zij waarschijnlijk voor één van de twee kiezen. Het zou jammer zijn als deze initiatieven, die dezelfde (relatief kleine groep) mensen willen bedienen, elkaar het werk onmogelijk maken. Het kan een confrontatie worden waar Freddy Vs. Jason bij verbleekt!

Een versnipperd streamingaanbod is sowieso bad news, maar het is beter dan helemaal niets!
 

Sinds die epische eerste Spider-Man: Far From Home trailer dinsdag dropte, vragen Marvel-fans zich eigenlijk maar één ding af: is dit een vervolg óf een prequel op Avengers: Endgame?

Screenrant ging op onderzoek uit en concludeerde dat het wel die eerste optie moet zijn. Maar eerst: hoezo is hier verwarring over? Iedereen weet toch wel dat alle helden die in Infinity War doodgingen, in Avengers: Endgame weer op een of andere manier terugkomen?
 


Nou, die verwarring kwam doordat de trailer ons keihard zat te teasen. De makers lieten bovenstaand shot zien van Peter Parkers paspoort. Aan zijn foto te zien, gaat het om een nieuw exemplaar. De datums op het paspoort laten echter alleen dagen zien, géén jaartallen – die zijn er vakkundig uit geshopt. Dus... misschien ging Peter wel tussen Homecoming en Infinity War op schoolreisje door Europa?
 

Toch een vervolg?

Het moet haast wel dat vele, zo niet álle, ‘gesnapte’ dode helden in Avengers: Endgame terug tot leven komen. Of misschien wist de film – door middel van timetravel – de gebeurtenissen uit Infinity War en gingen de helden in eerste instantie niet dood?
 

 

In ieder geval komt Spidey wel écht terug. MCU-opperbaas Kevin Feige zei in 2017 namelijk dat Spider-Man: Far From Home zich direct na – toen nog getiteld – Avengers 4 zou afspelen. Mede doordat Peter Parker de komende jaren steeds meer de hoofdpersoon van het Marvel-universum wordt. Eindelijk duidelijkheid! Al zijn we nu toch wel érg benieuwd naar het supergeheime verhaal van Avengers: Endgame

Spider-Man: Far From Home draait vanaf`4 juli in de bios. Hiervoor komen eerst nog Avengers: Endgame (24 april) en Captain Marvel (6 maart) uit.
 

Nederland krijgt geen genoeg van Bohemian Rhapsody: de Queen-biopic draait nog altijd in verschillende bioscoopzalen. Gitarist Brain May zet de hype nog even flink aan en zegt dat er misschien wel een vervolg komt. Wow!

“Who knows, there might be a sequel” zijn de letterlijke woorden van May, zo meldt Cinemablend. Hij reageert in een interview op het gerucht dat er ooit een Bohemian Rhapsody-script bestond waarin Freddie ergens in het midden dood zou gaan.
 


Complete bullshit

Onzin. Of zoals May zelf zegt: “Complete bullshit”. “This is all about Freddie, and I think Live Aid is a good point to leave it”, zegt de gitarist over het magistrale einde van de film. Sinds de release leeft May waarschijnlijk op een roze wolk: hij gaat weer toeren met Queen en zanger Adam Lambert, die stiekem een rolletje speelde in Bohemian Rhapsody, gaat weer mee.
 

Vervolg?

Ook al neemt deze biopic het niet altijd even nauw met de échte Queen-geschiedenis, er blijven genoeg feiten overeind. Een mogelijk vervolg heeft overigens genoeg om uit te putten: na Live Aid knalde Queen nog wel even door, voordat Freddie uiteindelijk overleed aan de gevolgen van aids. Nog genoeg (verdrietig) materiaal dat we moeten zien dus laat die sequel maar komen!