IMDb, de grootste movie database ter wereld, lanceerde donderdag hun nieuwe streamingsdienst. Het heet Freedive en is gratis, maar wél met advertenties. Je kan er films en series zoals The BachelorHeroes, Awakenings en The Illusionist bekijken. Alle content van de filmsite zoals trailers en interviews zijn te zien.

Article continues after the ad

Amazon is de eigenaar van IMDb. Zij hebben zelf ook al een streamingsdienst op de markt, getiteld Amazon Prime. Deze is tegen betaling ook in Nederland te verkrijgen. De gratis streamingsdienst van IMDb is helaas vooralsnog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Freedrive werkt ook samen met Amazon Fire Tv's en Alexa! We weten niet of 'ie ook hierheen komt...

Nog meer streamingsdiensten

Het succes van Netflix ging iedereen zeker niet onopgemerkt! Tegenwoordig zien we uit alle hoeken en gaten nieuwe streamingsdiensten langskomen. Naast Netflix, Videoland, Amazon Prime en Hbo Go zijn nu ook Hayu, een reality-tv streamingsdienst en WithLove! beschikbaar in Nederland. Aan het einde van dit jaar gaat de langverwachte Disney+ ook de concurrentie aan. We hebben dus veel keuze!