Volgens geruchten onderhandelt Nintendo momenteel over een Super Mario-animatiefilm. The Wall Street Journal schrijft dat de studio achter Despicable Me en Minions het avontuur waarschijnlijk maakt!

Article continues after the ad

Volgens de krant zijn de twee bedrijven al een tijd bezig met de deal, en is deze bijna rond. Nintendo zei vorig jaar al te kijken naar mogelijkheden om zijn wereldberoemde spelfiguren naar het witte doek te brengen.

Het bedrijf dat de film wil maken is Illumination Entertainment. Deze studio is verantwoordelijk voor succesvolle animatieprojecten als Despicable Me, Minions en The Secret Life Of Pets.

Niet boos, maar teleurgesteld

Nintendo was jarenlang huiverig om andere bedrijven iets met hun geliefde personages te laten doen. Door een deal met Philips verschenen er in de jaren 90 een paar slechte The Legend Of Zelda- en Super Mario-games voor de CD-I. Daarnaast werd er in 1993 al een film gemaakt over Mario (met Bob Hoskins en Dennis Hopper), en dat was een creatieve én commerciële ramp.

Hoe slecht was deze film? Bob Hoskins raakte tijdens de opnames aan de drank, omdat hij al doorhad dat het helemaal niets werd. Als je Super Mario in de trailer ziet, is de kinderheld dus waarschijnlijk straalbezopen!

De mislukkingen gaven Nintendo’s vertrouwen zó’n optater dat het bedrijf z’n mascottes 25 jaar bewaakte als een soort Smaug uit The Hobbit. Films over Mario, Zelda en Metroid waren jarenlang ‘out of the question’. Tot nu!

Wanneer de Super Mario-animatiefilm verschijnt is nog niet duidelijk. Aangezien de onderhandelingen waarschijnlijk nog lopen, kan het nog een paar jaar duren. Tijd zat om ‘The Mario’ te perfectioneren!