Je zou denken dat in een wereld waarin Facebook en Instagram onze levens beheersen, we liever op de bank zitten met een tablet dan naar een goede film kijken. Niets is minder waar, zo blijkt uit onderzoek.

Article continues after the ad

Liefst een film

In het kader Veronica’s November Première Maand heeft Centron in opdracht van Veronica een onderzoek uitgevoerd waaruit bleek dat 73% van de Nederlanders liever op de bank zit met een goede film dan bezig is met social media. Ook activiteiten als koken, sporten, feesten en shoppen zijn niet populairder dan het kijken van een goede film.

Samen

De vrijdag- en de zaterdagavond zijn de favoriete filmavonden voor de respondenten. 13% van de Nederlanders kijkt iedere dag naar een film op televisie en 30% doet dit meerdere keren per week. Film kijken doen we als we een relatie hebben, het liefst met onze partner. Vrijgezelle filmfans kijken in de meeste gevallen alleen naar films.

Romantiek

De meeste Nederlanders voeren overigens liever een goed gesprek met hun partner dan dat ze samen een film kijken. Ook seks is een activiteit die de voorkeur geniet boven film kijken. Het genre romantiek brengt zowel makkelijke als vrouwelijke filmkijkers het meest 'in the mood'. Sterker nog: in 69% van de gevallen werd een film weleens afgezet, omdat de kijkers liever met elkaar tussen de lakens (of de kussens van de bank) doken. 

November Première Maand

In Veronica’s November Première Maand wordt de kijker getrakteerd op in totaal zes filmpremières. A Million Ways to Die in the West, Guardians of the Galaxy, Man with the Iron Fists en Man of Tai Chi komen de komende maand voorbij als je afstemt op Veronica.