NikkieTutorials, Songfestival

Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, voegt zich ondanks het eerdere commentaar van Cornald Maas, toch bij het presentatieteam van het Songfestival. Ze gaat aan de slag als 'online-host' van de show.

Article continues after the ad

Dit nieuws werd zojuist onthuld door AVROTROS op Instagram. "Nederlands meest bekende internetster NikkieTutorials wordt de online-host van het Eurovisie Songfestival 2020! Zij zal verslag doen van het grootste live muziekevenement ter wereld via de internationale online kanalen van het Eurovisie Songfestival." En daar blijft het voor Nikkie niet bij. "Verder neemt ze een speciale YouTube-serie op met de deelnemende artiesten, doet ze verslag vanaf de red carpet tijdens de openingsceremonie en is ze in de twee halve finales en de finale van het Eurovisie Songfestival 2020 te zien."

Logische keuze

Dit is niet alleen een geweldige kans voor Nikkie, die zelf al jaren trouw kijkt naar het Songfestival, maar wat ons betreft is het vooral een logische keuze van AVROTROS. Vorige maand werd de YouTube-ster namelijk nog in binnen- en buitenland overladen met positieve reacties toen ze in een video onthulde dat ze transgender is, waarna ze zelfs bij Ellen DeGeneres werd uitgenodigd om haar verhaal te kunnen doen. Met meer dan 13,8 miljoen volgers op haar Instagram (en nog eens een miljoenen bereik op YouTube) kan ze vast veel betekenen voor de online kanalen van het Songfestival.