Nikkie de Jager en Ellen DeGeneres

Make-up-queen en YouTube-fenomeen Nikkie de Jager, aka NikkieTutorials, mocht een tijdje terug over haar coming-out als transgender vertellen in de talkshow van Ellen DeGeneres. Nu blijkt dat het er achte de schermen nogal kil aan toe ging...

Article continues after the ad

"Fuck. Ik had gewoon bij Eva (Jinek, red.) moeten zitten, dacht ik toen", zo kijkt Nikkie - die laatst nog zo'n indruk maakte met een jeugdfoto - er nu op terug in een interview met &C. "Voor mensen die me niet kenden was het een prima samenvatting, maar mensen die me al kenden, hadden meer nieuws verwacht."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vers van de pers: in het hagelnieuwe nummer van &C met als thema ‘Laat je niet gek maken’ vertelt @nikkietutorials over de nasleep van haar coming-out. In het grote interview heeft ze het samen met @chantaljanzen.official over hoe zij hun hoofd koel houden, ook nu. Het songfestival, dat Nikkie voor online en Chantal voor tv zou presenteren, werd afgelast. Dat was voor Chantal geen grote shock: ‘Je kunt gewoon geen feest geven terwijl de wereld in brand staat’. Wie zich nog meer niet gek laten maken? @jaimievaes, @shellysterk, @bibibreijman, @kimkotter en @sannyzoektgeluk. Zij vertellen in &C hoe ze omgaan met de mening van de ‘moedermaffia’ op social media. Verder heeft @mrsjamieli het over haar uiterlijk: ‘Ik vind mezelf zonder make-up een graftak.’ en Carolien Borgers vertelt waarom ze haar scheermesje links laat liggen. • • • Benieuwd wat er deze maand nog meer te lezen is in &C? Lees meer via de link in bio of koop hem vanaf morgen in de winkel. Ben je abonnee? Jij kan ‘m vanaf vandaag al lezen. #andc #linkinbio #chantaljanzen #nikkietutorials

Een bericht gedeeld door &C (@andcgram) op


Ellen achter de schermen

"Ik ben blij met de ervaring", zegt Nikkie, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Zo ging het bij haar ontvangst al mis. "Misschien naïef, maar ik had een beetje verwacht dat ik met confettikanonnen ontvangen zou worden: ‘Welcome to The Ellen DeGeneres Show!’ Maar ik werd begroet door een boze stagiair die net iets te lang had doorgewerkt." En die gespannen sfeer achter de schermen komt niet uit de lucht vallen: al eerder klapten oud-medewerkers van Ellen uit de school over hun verschrikkelijke ex-bazin.

Jonas Brothers

En dan nog zo'n, redelijk bizar, ding: de Jonas Brothers waren ook te gast. Hartstikke leuk natuurlijk, maar Nikkie kreeg daardoor naar verluidt geen eerlijke behandeling. Zo mocht ze een bepaald toilet niet gebruiken. "Want dat was voor de Jonas Brothers. Zij wel en ik niet, dacht ik toen."


Het hele interview met Nikkie de Jager staat in de nieuwe &C, vanaf morgen in de winkels.