Nikkie Plessen in Dragons Den

Fashionqueen Nikkie Plessen doet een bijzondere onthulling over het goed scorende zakenprogramma Dragons' Den; na de opnames zocht ze contact met één van de deelnemers die met zijn pitch de uitzending niet eens haalde.

Article continues after the ad

En wat denk je? Deze deelnemer, Wouter Meeuwisse, gaat er nu gewoon alsnog vandoor met een financiële injectie van La Plessen, schrijft RTL Boulevard. Ze pompte er ondanks Wouters gefaalde pitch even vier ton in tegenover een aandeel van 40%. Chapeau.

Dragons' Den

Inmiddels weten we dat zelfs succesvolle pitchers die én de uitzending haalden én één van de Dragons meekregen, ná de show alsnog van de koude kermis thuis kunnen komen. Zo haakten bijna alle zakenlieden na afloop toch af bij dit onthullende voorbeeld. Bij Wouter en zijn 'loyaliteitssysteem' LOYYO ging het juist andersom: Nikkie zocht zelf contact, ook al werd haar 'nog niet meteen duidelijk wat het bijzondere was' aan zijn pitch.

Nikkie investeert

"De pitch van Wouter is zelfs niet uitgezonden", legt ze uit in een persbericht. "Toch bleef zijn verhaal hangen, vooral omdat wij met ons eigen bedrijf al een tijd op zoek zijn naar een eenvoudig loyaliteitsprogramma dat zowel in onze winkels als online te gebruiken is." Het idee? Met LOYYO spaar je punten bij iedere aankoop zonder dat hierbij een aparte spaarpas, app, download of hardware voor nodig is. Achteraf gezien vond Nikkie dat tóch wel interessant. "Dat heeft dus alsnog geresulteerd in een mooie investering en wij worden met ons bedrijf meteen de eerste klant."

Cash

Wouter zelf kan zijn geluk niet op. Begrijpelijk: 400k is natuurlijk geen kattenpis! Toch gaat het hem ook niet alléén maar om de knaken. "Met het bedrijf van Nikkie en haar man Ruben Bontekoe halen wij naast de cash ook veel kennis, ervaring en ondersteuning in huis."

Dragons' Den is elke zondag rond 21:30 te zien op NPO 1.