Nikkie Plessen, steun coronacrisis

De hele coronacrisis ging bij niemand in de koude kleren zitten, maar bij Nikkie Plessen viel het financieel achteraf wel mee. De 9 ton aan noodsteun die ze eerder ontving (en waar ze veel kritiek op kreeg), zou ze volgens de Telegraaf bijna in zijn geheel weer hebben teruggestort naar de overheid.

Article continues after the ad

Veel mensen vonden het niet kunnen dat Nikkie - die een vermogen heeft van 28 miljoen (!) - nog eens €927.240 van de overheid kreeg om haar medewerkers van haar vier bv's te kunnen betalen. Haar man Ruben Bontekoe had daar echter wel een passende verklaring voor. "Voor ons bedrijf betekende dit dat wij – onder andere – al onze winkels volledig hebben moeten sluiten. Er was ook geen enkel uitzicht op hoe lang dit zou gaan duren", zo legde hij eerder uit aan de Telegraaf.

Complimenten

Overigens was Nikkie zelf ook al behoorlijk openhartig over de hele situatie. Bij RTL Boulevard complimenteerde ze (dit keer zonder tranen) de overheid zelfs met hun snelle respons tijdens de coronacrisis. "Ik moet zeggen dat ik het heel erg goed vind. Maandag om half negen hebben wij bij het loket alles ingeleverd en drie dagen later kregen we de eerste betaling al binnen van de overheid, dus daar zijn ze echt heel snel in geweest. Absoluut complimenten daarvoor.”

Geruststelling

Achteraf bleek het geld - wat neerkwam op €601.401 euro voor NP Fashion Retail BV, €280.635 voor NP Fashion BV en het overige bedrag voor Fifth House Fashion BV en Sustain Clothing BV - grotendeels niet nodig te zijn. "Met ons bedrijf gaat het gelukkig nog steeds goed en van het betaalde voorschot, in het kader van de NOW-regeling, zullen wij het grootste gedeelte terugstorten", verklaart Ruben Bontekoe nu. Dat moet vast als een hele geruststelling voelen, zo kan Nikkie de rest van haar eigen vermogen gebruiken voor nog zo'n heerlijke vakantie.