Nikkie Plessen, tranen, RTL Boulevard

Nikkie Plessen hield het vanavond tijdens de live-uitzending van RTL Boulevard niet droog. De altijd zo stralende modeontwerpster brak in tranen uit toen ze het had over Ellie Goldstein, het model met Downsyndroom dat aan de slag gaat voor Gucci.

Article continues after the ad

Voor Nikkie is dit onderwerp extra beladen, omdat ze zelf een broertje had met het Syndroom van Down. 

Waardig statement

"Ik vind het heerlijk om te zien. Ik heb zelf een broertje gehad met het Syndroom van Down en ik heb altijd op een school gezeten met kinderen met het Syndroom van Down, dus ik vind het supermooi dat dit soort kinderen een plek krijgen", vertelt ze voordat de tranen in haar ogen schieten. "Dat zulke grote merken daar dan voor gaan staan, vind ik knap, goed én het moet. Ik denk in een wereld als deze dat we eigenlijk een beeld willen hebben van wat we in Nederland en de wereld zien en daar hoort zij ook bij."  Bekijk hieronder het hele fragment (waar Angela hopelijk eens geen kritiek op heeft).

Eerdere onthulling

Het is overigens niet de eerste keer dat Nikkie, die onlangs ook nog in het nieuws was vanwege privézaken, bijzonder openhartig is over haar broertje. Eind vorig jaar vertelde ze er in de podcast 'Podnataal' van Simone Weimans al over. "Hij was zwaar gehandicapt, dus ik had wel een wat medischer dossier wat betreft controles, waardoor alles heel gecontroleerd werd", legde ze uit over haar eigen zwangerschap. "Hij had een omgekeerd chromosoom. Hij kon niet meer zelf ademen en kon helemaal niks eigenlijk. Dan ga je in een molen mee omdat het in de familie zit."