Nikkie de Jager, NikkieTutorials, VN

Nikkie de Jager - beter bekend als NikkieTutorials - gaat aan de slag voor de Verenigde Naties. De YouTube-ster die begin dit jaar uit de kast kwam als transgender is gevraagd als ambassadeur voor de Nederlandse vereniging.

Article continues after the ad

Ze gelooft het zelf nog niet helemaal. "Als je me vorig jaar had gezegd dat ik uit de kast zou komen als transgender, zo vrij en open zou leven EN Verenigde Naties-ambassadeur zou zijn, zou ik hard hebben gelachen en daarna zijn weggelopen", schrijft de YouTube-ster op Twitter. "Ik ben zeer vereerd dat ik deze titel mag dragen." 

Belangrijke thema's

Nikkie wil zich de komende periode focussen op twee dingen: gendergelijkheid en het verminderen van ongelijkheden in Nederland. De eerste categorie is natuurlijk op haar lijf geschreven sinds ze vorig jaar onthulde dat ze transgender is. Met het tweede onderwerp wil ze zorgen dat financiële en sociale discriminatie binnenkort verleden tijd zijn. Misschien is dat ook wel de reden dat ze vandaag openlijk haar mening over 'Zwarte Piet' liet horen