Nikkie de Jager, NikkieTutorials, openhartig

Nikkie de Jager - beter bekend als NikkieTutorials - onthulde dit jaar op haar YouTube-account dat ze transgender is. Ze verbaasde hiermee niet alleen vriend en vijand, maar ook zichzelf omdat ze zo openlijk was.

Article continues after the ad

Nikkie vertelt in een bijzonder interview met goede vriend en manager Wes over de video die behoorlijk viral ging.

Grote angst

"Mijn publieke coming-out was heel anders dan die van vroeger op school", begint ze lacherig. "Het was soms heel donker en heel eng. Ik denk dat ik de angst die ik de dag van het uploaden en het filmen heb gevoeld nog nooit in mijn hele leven heb gevoeld. Het was zo eng! Ik dacht echt dat het na deze video allemaal voorbij zou zijn en dat ik hopelijk weer bij de Albert Heijn kon gaan werken." Zelfs die laatste mogelijkheid schatte ze nog heel klein in.

Opluchting

Ze ging er vanuit dat mensen vooral kwaad zouden worden omdat ze 'had gelogen'. "Ik dacht echt dat ik bij iedereen het vertrouwen had beschadigd en dat dat nooit meer terug zou komen." Uiteindelijk is het echter bij de meeste mensen de andere kant opgevallen en kreeg Nikkie zelfs de mogelijkheid om haar verhaal te doen bij Ellen DeGeneres (al was dat laatste niet zo'n groot succes). "Het is door de meeste goed opgepakt. Die eerste comments kwamen en ik dacht echt: WTF gebeurt hier? Iedereen was positief." Dat zorgde er toch wel voor dat er een last van Nikkies schouders viel. "Maar daarna kwam weer die angst. Er zou maar één gek zijn die denkt: daar ben ik het niet mee eens en die doet dan iets stoms. Maar die opluchting is er nu wel."  

Nooit pushen

Nikkie wil nog wel iets meegeven: "Je mag nooit iemand pushen om uit de kast te komen. Dat is iemands eigen keuze en daar moet iemand zelf klaar voor zijn." Beluister hieronder het hele interview met de mogelijke deelnemer van Wie is de Mol? 2020.