Het is nog lang niet afgelopen met het uitmelken van het Marvel-universum voor verschillende tv-series. Na series als Agents of S.H.I.E.L.D., Jessica Jones en Daredevil is nu de beurt aan Runaways. De eerste trailer is veelbelovend!

Article continues after the ad

De stripverfilming is afkomstig van Josh Schwartz en Stephanie Savage, het koppel dat ook verantwoordelijk is voor Gossip Girl en de reboot van Dynasty. Het duo is zelf groot fan van de Runaways-strips van Marvel, die sinds 2003 verschijnen.

Het verhaal gaat over zes totaal verschillende jongeren die er achter komen dat hun ouders allemaal één ding gemeen hebben: ze behoren tot de duistere organisatie The Pride. Het zestal trekt ten strijde tegen hun eigen vaders en moeders en moeten, ondanks dat ze het niet echt met elkaar kunnen vinden, samenwerken om het plan te laten slagen. De zes tieners worden gespeeld door Rhenzy Feliz, Lyrica Okano, Virginia Gardner, Ariela Barer, Gregg Sulkin en Allegra Acosta.

Het eerste seizoen telt tien afleveringen en zal vanaf 21 november bij Hulu te zien zijn. Het is de vraag op welke plek de serie in Nederland zal verschijnen.