Een veteraan met een posttraumatische stressstoornis wordt alleen maar wanhopiger als hij op foto's ziet hoe de gruwelijke toekomst eruitziet.

More content below the advertising

Camera Obscura

Een posttraumatische stressstoornis (PTSS) is op zichzelf al ingrijpend genoeg. Als je als veteraan terugkomt van een oorlog en in je thuisland op goede therapie wordt getrakteerd, kun je er hopelijk van genezen. Beland je na thuiskomst in een gloednieuw horrorscenario, dan is dat een ander verhaal.

Jack Zeller is die onfortuinlijke veteraan. Hij krijgt een oude camera van zijn verloofde die magische krachten bezit, en niet van het soort waarbij je drie wensen mag doen als je erover wrijft. Eenmaal ontwikkeld laten de foto's de meest gruwelijke taferelen zien, waarvan Jack al snel realiseert dat deze zich in de toekomst bevinden. De duistere psychologische horrorfilm Camera Obscura laat zien hoe Jack zijn verstand langzaam verliest en alles en iedereen in gevaar brengt.

Cast en releasedatum

De voorspellende gave van de foto's doet denken aan The Ring, een van de meest succesvolle horrorfilms aller tijden, waarin mensen na het kijken van een video te horen krijgen dat ze nog maar zeven dagen te leven hebben. Het verhaal van Camera Obscura wordt verteld met de hulp van de nodige bekende gezichten: Christopher Denham (Argo), Nadja Bobyleva (Bridge of Spies), Catherine Curtin (Stranger Things, Orange Is the New Black), Chase Williamson (Beyond the Gates) en Noah Segan (Tales of Halloween).

Chiller Films brengt Camera Obscura op 9 juni uit in geselecteerde biosopen en vanaf 13 juni is de film beschikbaar voor on demand diensten. Details over de Nederlandse markt hebben we nog niet kunnen vinden.

More content below the advertising

Hugh Jackman en Sir Patrick Stewart zijn samen in het Guinness Book of Records opgenomen als de acteurs die het langst Marvel-personages hebben gespeeld. Jackman's Wolverine en Stewart's Professor Xavier doken in zomer 2000 voor het eerst op in de eerste X-Men, en waren in maart 2017 voor het laatst te zien in het juichend ontvangen Logan. Daarmee zit er voor beide X-Men-sterren 16 jaar en 228 dagen tussen hun eerste en laatste optreden, vooralsnog een record.

More content below the advertising

 

Grote droom

De uitreiking vond plaats in de Britse ontbijtshow This Morning, waar presentatrice Alison Hammond een interview deed met Jackman naar aanleiding van zijn aankomende concerttournee, die hem in mei ook naar de Ziggo Dome brengt. De Australische alleskunner vertelde aan Hammond dat het vroeger zijn grote droom was om in het Guinness Book of Records te komen. Hierop verraste de presentatrice hem met de mededeling dat hij in de nieuwste editie van het boek opgenomen is. Een videoboodschap van een trotse Sir Patrick Stewart maakte het feest compleet.

 

Opgezette PR-Stunt

Het lijkt allemaal wel erg op een opgezette PR-stunt voor Hugh's concerttour, zeker aangezien Logan al twee jaar oud is en dit record ook in de vorige editie mee had gekund. En natuurlijk is professor Xavier in die 16 jaar ook drie keer door James McAvoy gespeeld. Maar dat maakt het niet minder tof om te zien hoe deze twee goed bevriende sterren zoveel plezier beleven aan hun record. Daarnaast hopen wij natuurlijk dat dit goede motivatie is voor Jackman om toch op zijn besluit terug te komen om nooit meer Wolverine te spelen.

De trailers voor Secret Life of Pets 2 blijven maar komen! We zijn al bijna de tel kwijt, maar een kijkje in onze database leert ons dat het hier om alweer om tenminste de vijfde trailer voor deze geheide zomerhit gaat. En in deze trailer maken we kennis met waakhond Rooster, wiens stem wordt ingesproken door niemand minder dan Harrison Ford!

More content below the advertising

 

Animatiedebuut voor Hollywood-zwaargewicht

Ook al is het Hollywood-acteurs al jarenlang gebruikelijk om bij te schnabbelen met het inspreken van personages in animatiefilms, toch is dit voor de 76-jarige superster de eerste keer dat hij zijn stem leent aan een animatiefilm.

 

Rooster is de waakhond op een boerderij waar Max en Duke (die we nog kennen uit het eerste deel) terecht komen. Hun verhaallijn staat dus waarschijnlijk los van het avontuur van Snowball, het hilarische konijntje dat door Kevin Hart ingesproken wordt. Zijn trailers blijven de leukste tot nu toe.

The Secret Life of Pets 2 draait vanaf 7 juni 2019 in de bioscoop.