De nieuwe trailer van Angelina Jolie’s project The Breadwinner is binnen. De animatiefilm is gemaakt door de befaamde Ierse animatiestudio de Cartoon Saloon.

Article continues after the ad

Cartoon Saloon

The Breadwinner wordt de derde bioscoopfilm van de studio, waarvan de twee vorige producties genomineerd werden voor de Oscar voor Beste Animatiefilm: The Secret of Kells (2010) en Song of the Sea (2015). Aan de basis van de film ligt de gelijknamige young adult-bestseller van Deborah Ellis, die ook het filmscript schreef samen met Anita Doron. De regie is in handen van Nora Twomey. Bekijk de trailer hier beneden!

Angelina Jolie

Angelina Jolie is de uitvoerend producent van de handgetekende film. Aan Comingsoon vertelt ze waarom The Breadwinner zo belangrijk is: “Miljoenen kleine meisjes moeten overal ter wereld door omstandigheden de kost verdienen voor hun families. Ik hoop dat deze film dit probleem aan de kaak stelt bij een groter publiek. Naast dat het een betekenisvolle film is, is het ook een geweldig op zichzelf staand kunstwerk.” 

Taliban

Het verhaal speelt zich af in 2001 en gaat over het harde leven in Afghanistan onder het juk van de fundamentalistische Taliban-beweging. Centraal staat het 12-jarige meisje Parvana. Wanneer haar vader, een intellectueel en de enige kostwinner van het gezin, ten onrechte in de gevangenis wordt opgesloten, moet zij zich als jongen verkleden om voor haar moeder en de andere kinderen te kunnen zorgen. Samen met haar vriendin Shauzia zet ze alles op het spel om uit te vinden of haar vader nog leeft. In de herfst van 2017 wordt de The Breadwinner in de bioscoop verwacht.