Steven Soderbergh is een van de weinige mensen die de hele dag op z’n Iphone zit en zich tóch nuttig maakt. Hij schoot de film Unsane al op zijn 7 (met o.a. de fantastiche Claire Foy), en heeft nu een nieuwe film: High Flying Bird.

Article continues after the ad

Het verhaal

De film gaat over de politiek achter professioneel basketbal. Spelersmakelaar Ray Burke (André Holland) gaat de strijd aan met de machtige bond tijdens een lock down van het professionele basketbal. Het hele systeem achter wedstrijden, wie speelt, wie wint en wie aan de touwtjes trekt probeert hij onderuit te halen, met alle gevolgen van dien. Een film, uiteraard, voor liefhebbers van de sport. Maar wie smult van intrige en politieke spelletjes zal ook een toptijd hebben met High Flying Bird.

 

Stevig team

Steven Soderbergh won eerder een Oscar voor zijn film Traffic en maakte de prachtige serie GodlessHet  script werd geschreven door Oscarwinnaar Tarell Alvin McCraney (Moonlight). Tussen de acteurs vind je namen als Zazie Beetz, Melvin Gregg, Sonja Sohn, Zachary Quinto, Kyle MacLachlan en Bill Duke. Uiteraard zijn er gastrollen van grote NBA-namen zoals Reggie Jackson, Karl-Anthony Towns en Donovan Mitchell.

High Flying Bird  is vanaf 8 februari 2019 te zien op Netflix.