De makers van Finding Nemo, Monsters Inc. en Toy Story 3 komen met een nieuwe film: Coco. Het belooft een prachtige, muzikale reis te worden. Bekijk de nieuwste trailer hierboven.

Article continues after the ad

Coco

Coco gaat over Miguel, die niets liever wil dan muzikant worden. Zijn familie kan zich daar maar moeilijk in verplaatsen. Terneergeslagen bespeelt het jochie zijn gitaar voor het standbeeld van de overleden zanger Ernesto de la Cruz en belandt pardoes in het hiernamaals.

Familiegeschiedenis

Aldaar ontmoet Miguel het wandelende skelet Hector, met wie hij samen op pad gaat om zijn familiegeschiedenis te ontrafelen. Moet-ie overigens wel snel mee zijn, want als Miguel voor zonsopgang niet terug is in de bewoonde wereld, blijft hij voor altijd in het dodenrijk. 

Talent

Er is flink wat talent verbonden aan het project. Pixar-veteraan Lee Unkrich (Finding Nemo, Toy Story 2 & 3) regisseert Coco samen met nieuwkomer Adrian Molina, die voorheen vooral schrijver en animator was bij Pixar. Hoofdrollen zijn voor Gael García Bernal (Hector), Edward James Olmos, Benjamin Bratt, komiek Gabriel Iglesias en Alanna Ubach.