The Scorpion King, screenshot

Het productiehuis van Dwayne ‘The Rock’ Johnson werkt aan een nieuwe The Scorpion King-film. Volgens Deadline zal de acteur daar zelf wel in te zien zijn, maar wordt er een nieuw gezicht gezocht voor de hoofdrol.

Spierbundel The Rock zit namelijk vol voor 2022. Dwayne blijft samen met Dany Garcia aan het project verbonden als producer.

‘Ik voel me vereerd’

The Mummy-prequel uit 2002 is Dwayne’s was zijn eerste grote rol: “The Scorpion King was mijn eerste rol ooit op het witte doek en ik voel me vereerd en kijk er erg naar uit om deze coole mythologie nieuw leven in te blazen voor een nieuwe generatie”, laat Dwayne in een statement weten. “Ik zou niet de carrière hebben gehad die ik nu heb zonder deze film en ik ben blij dat we diezelfde mogelijkheden kunnen creëren voor hardwerkende acteurs van nu.”

Article continues after the ad

Dwayne stapte na de film uit de franchise. Uiteindelijk zijn er vijf films en twee videogames rond The Scorpion King gemaakt.

 

De nieuwe schorpioenenkoning

Wie de nieuwe schorpioenenkoning mag gaan spelen is nog niet bekend. Er is al wel een schrijver op het project gezet: Jonathan Herman (Straight Outta Compton, Firepussy).

Wil je de film over woestijn krijger Mathayus kijken? Op Pathé Thuis kan je de film huren en op Videoland is de titel ook te zien!