Henry Cavill in Man of Steel

Warner Bros. werkt aan een nieuwe film over Superman! Het lijkt er zelfs op dat Henry Cavill de rode cape weer over zijn brede, brede schouders slingert.

J.J. Abrams zal de nieuwe Superman-film produceren, en het verhaal wordt geschreven door Ta-Nehisi Coates. Coates werkte eerder voor Marvel aan comics van Black Panther en Captain America.

Op het moment is nog niet duidelijk wie de film zal regisseren, of zelfs maar wie Superman zal spelen. Henry Cavill is druk met de populaire Netflix-serie The Witcher, en er gaan al lange tijd geruchten dat hij wel klaar is met The Man of Steel. Volgens de nieuwe berichten zou hij wel (voorzichtig) onderhandelen over een terugkeer, naast eventuele plannen voor cameo's in andere DC-films.

Article continues after the ad

Nieuwe Superman!

Waarschijnlijk is de nieuwe Superman-film een reboot, om de held een beetje los te weken van de (soms lachwekkende) grimmigheid uit de films van Zack Snyder, Man of Steel en Batman v Superman.

Nadat lichtvoetigere films als Shazam!, Wonder Woman en Aquaman een stuk beter scoorden dan de bloedserieuze films van Snyder, lijkt het erop dat DC voor een andere koers kiest. Ben Afflecks Batman werd vervangen door Robert Pattinson, en de komende DC-films draaien om The Suicide Squad, The Flash en Aquaman. Daarnaast verschijnen er ook nog heel wat DC-series en -films op HBO Max.