In een metropool als New York wordt veel rottigheid uitgehaald. Zó veel dat Law & Order binnenkort met een nieuwe spin-off komt: Hate Crimes.

Article continues after the ad

De nieuwe reeks draait om zogeheten haatdelicten: misdrijven die worden gepleegd vanwege iemands kleur, seksualiteit, geloofsovertuiging, etcetera. Volgens NBC is het thema poignant, aangezien er de laatste jaren een grote stijging plaatsvindt in veel Amerikaanse steden.

Law & Order

De Law & Order-reeks is een echte televisie-evergreen. De ‘moederserie’ liep tussen 1990 en 2010, en kreeg door de jaren heen verschillende spin-offs. De meesten waren niet erg succesvol: Trial By Jury, Los Angeles en Crime And Punishment hielden het maar één of twee seizoenen vol.

Criminal Intent liep daarentegen tien jaar, en Special Victims Unit (de best bekeken serie, met Mariska Hargitay en Ice-T) al bijna 20. Law & Order: Special Victims Unit draait om de zedenpolitie van New York, waar de rechercheurs worstelt met zware delicten én problematische privélevens.

New York, New York

Net als SVU zal Law & Order: Hate Crimes zich afspelen in New York. De serie en haar hoofdrolspelers, worden geïntroduceerd in het volgende seizoen van Special Victims Unit, waarna Hate Crimes op eigen benen verdergaat.

Wanneer de nieuwe spin-off verschijnt, en wie er in de serie te zien zijn is momenteel nog niet bekend. Wel weten we dat het eerste seizoen dertien afleveringen telt. In Nederland zijn de zaken van de SVU te volgen via Net5.