Het is alweer 19 jaar geleden sinds Samuel L. Jackson Shaft speelde, een filmversie van de gelijknamige jaren ’70 blaxploitation serie met een van de bruutste intromuziekjes ooit. Jackson speelde toen het neefje van de oorspronkelijke Shaft en maakte de straten van Harlem veilig. In de nieuwe film gaat hij dat weer doen… samen met zijn zoon. Jawel, John Shaft Junior is in the house!

Article continues after the ad

Shaft Junior

De eerste trailer toont drie generaties Shaft die keihard kont schoppen maar ook de nodige dosis humor hebben. Shaft Junior (gespeeld door Jessie T. Usher) is een cybersecurity expert wiens vriend plotseling vermoord wordt. Hij heeft de hulp nodig van zijn vervreemde vader John Shaft om de dader op te sporen in de New Yorkse onderwereld. Dat zorgt natuurlijk voor de nodig kibbelpartijen zoals alleen Samuel L. Jackson die ons kan serveren.

Kersje op de Shaft-taart is de terugkeer van Richard Roundtree, die de serie in de seventies leidde. Dit wordt smullen! De nieuwe Shaft draait in juni in de VS, een Nederlandse datum wordt later bekendgemaakt.