In 2018 kwam Halloween uit, het vervolg op de beroemde Halloween uit 1978. Twee andere grote klassiekers uit het horrorgenre zijn Scream en Hellraiser. Gaat Miramax deze formules ook afstoffen? In een gesprek met Cinemablend.com heeft de CEO van Miramax nu gezegd dat dat zeker tot de mogelijkheden behoort. 

Article continues after the ad

Niet alleen de CEO van Miramax, Bill Block, liet weten dat een Scream en Hellraiser 'franchise' zoals ze dat noemen, in de planning staat. Ook Bloomhouse Productions, die Halloween maakte in samenwerking met Miramax, liet weten dat er in gesprekken tussen beide partijen is gepraat over de terugkeer van Scream en Hellraiser. Wij zouden het in ieder geval geweldig vinden als Scream weer terugkeert. Hellraiser... Eh... Daar bestaan al 10 delen van.

Scream

Voor iedereen uit de seventies en eighties is Scream bekend terrein, en de herhalingen van de formule gingen tot deel 4. De horrorfilm met het nog steeds bekende zwarte masker maakte in 1996 diepe indruk. Laatst droeg de winnaar van een loterij nog het masker om anoniem te blijven. De eerste 5 minuten zijn al ijzersterk. Kijk maar: 

 

Hellraiser

 
Doodeng, dat was Hellraiser. 'We'll tear your soul apart!' werd de beroemde zin uit de horror. De film uit 1987 was een schattige 81 minuten lang die de kijker deden sidderen van angst. Dus een vervolg? Graag! Maar Hellraiser kent niet een paar, maar tien vervolgen(!), dus we zijn benieuwd wat er nog te verzinnen valt voor weer een deel. Vanaf de derde, Hellraiser: Inferno, was het allemaals straight-to-video. Maar goed, het origineel is de bom dus wat zeuren we?