Vind je The Good Fight, de spin-off van The Good Wife, niet hetzelfde zonder Alicia Florrick? Dan is er goed nieuws! Julianna Margulies heeft een grote rol te pakken in de nieuwe dramaserie Dietland.

Article continues after the ad

De hoofdrolspeelster van The Good Wife is volgend jaar weer op televisie te zien, op de Amerikaanse zender AMC.

Dietland draait om de drang naar schoonheid en een slanke taille in de Westerse wereld. Margulies speelt Kitty Montgomery, een ambitieuze journaliste bij een damesblad. In de serie worden mensen in haar omgeving op de korrel genomen door hardcore feministen. Deze gebeurtenissen zorgen voor chaos in haar carrière én haar persoonlijk leven.

Dietland

Er is nog niet veel bekend over de nieuwe serie, behalve dat actrice Joy Nash (Twin Peaks) de hoofdrol van Plum Kettle zal vertolken. Dietland is geïnspireerd door het gelijknamige boek van Sarai Walker. Terwijl de forse Plum wacht op een liposuctie, trekt ze de aandacht van een groep vrouwen die zich niets aantrekt van het Amerikaanse schoonheidsideaal. Tegelijkertijd is een radicale club dames in opkomst, die aanslagen uitvoert op symbolen van de schoonheidsindustrie.

Interessant: de serie wordt geschreven en geproduceerd door Marti Noxon. Noxon was eerder producent van Buffy The Vampire Slayer en Mad Men. Klinkt als ‘one to watch’! Dietland verschijnt in 2018 op AMC; een precieze datum is nog niet bekendgemaakt.