Herman Brusselmans

Het tijdschrift Nieuwe Revu was nooit van plan Shirma Rouse te kwetsen met de inmiddels omstreden column die laatst verscheen. Hoofdredacteur Danny Koks laat weten dat ze juist ‘een beetje licht en lucht’ wilden brengen in een wereld waarin iedereen zo druk is met ‘constant heel erg boos zijn’.

Schrijver van de column, Herman Brusselmans, kwam de laatste tijd al vaker in het nieuws. Zo schreef hij de beruchte fatshaming-column over zangeres Shirma Rouse en had hij het in een andere column over de borsten van prinses Amalia.

The Roast

Nieuwe Revu noemt het pure satire: “Een beetje zoals The Roast, maar dan op papier. Of zoals hatelijke comments op social media, maar dan zonder spelfouten, uitroeptekenreeksen of capslock.”

Article continues after the ad

Jim Bakkum haalde vorige week flink uit naar Herman. Shirma gaf zelf eerder aan niet te willen reageren. Uiteindelijk heeft ze toch haar verhaal gedaan bij Jinek: "Het is niet satire. Als dit is wat jij een kunstvorm noemt, dan moet je weer naar school".

Ontslag

Het blad was al van plan te stoppen met zijn columns, maar door zijn omstreden column zou Herman zelfs zijn ontslagen.

Vandaag geeft de hoofdredacteur aan dat de schrijver zeker niet ontslagen is vanwege zijn veelbesproken stukjes. “Waarom dan wel gestopt? Omdat we het na vijf jaar weer eens tijd vonden om Nieuwe Revu een opfrisbeurt te geven”, aldus Danny Koks. De redactie is daar volgens hem al maanden achter de schermen mee bezig.

 

De laatste bijdrage van Brusselmans verschijnt deze week in Nieuwe Revu.