Johan Derksen, Wilfred Genee en Rene van der Gijp in studio Veronica Inside

Volgens Angela de Jong hebben Veronica Inside-analisten Johan Derksen en René van der Gijp bij Talpa aangegeven dat ze mogelijk verder willen met een andere presentator nu ze het hé-lé-maal hebben gehad met Wilfred Genee.

Article continues after the ad

"Die optie hebben ze bij Talpa neergelegd, begreep ik", vertelt tv-kenner en AD-columniste Angela de Jong in een nieuw interview met haar eigen krant. Ze wees eerder ook al naar déze mogelijke opvolger. "Het zou denkbaar kunnen zijn dat ze met een andere presentator verdergaan."

Angela de Jong

Opvolger Wilfred Genee

Dat zulke - vooralsnog onbevestigde - uitspraken überhaupt de ronde doen, heeft natuurlijk alles te maken met de knallende ruzie waar de drie heren zich momenteel in bevinden. Het is Derksen en Gijp versus Genee nadat de presentator de twee analisten hard aanpakte in de veelbesproken racisme-thema-uitzending van afgelopen maandag. De analisten voelen zich in de steek gelaten door Genee, die zelf geen idee heeft waarom het zo gigantisch fout ging. Het is inmiddels zó'n grote shitshow, dat de uitzending van komende maandag niet meer doorgaat.

'Ze willen niet stoppen'

Volgens Angela zou het zomaar kunnen dat de heren er samen weer uitkomen. Ze wijst op andere conflicten uit de bewogen geschiedenis van VI; toen kwam het ook altijd weer goed. Alhoewel: Angela benadrukt dat de ruzie nog nooit zó hevig was. Om het een beetje positief af te sluiten: ze heeft in ieder geval goede hoop dat het nog niet honderd procent zeker is afgelopen. "Het is een hartstikke succesvol programma en ik geloof dat Gijp en Derksen er nog helemaal geen zin in hebben om te stoppen." Hoezo dan? "Ze verdienen er goed mee en het is natuurlijk ook verslavend, alle aandacht die het programma genereert. Ze tellen mee in Nederland. Ze zijn een factor in het maatschappelijk debat."