Goed nieuws voor de waaghalzen die nog iedere dag als kip zonder kop buiten Pokémon aan het vangen zijn. Het kan nu zonder aangereden te worden! Nintendo heeft twee nieuwe Pokémon-games aangekondigd: Let's Go, Pikachu! en Let's Go, Eevee!

Article continues after the ad

Let's Go Pikachu!

De games zijn ontwikkeld voor Nintendo Switch zijn gebaseerd op Pokémon Yellow. Net als in het klassieke Gameboy-spelletje wordt je overal gevolgd door een schreeuwerige Pikachu. Wil je het roodgele electromonster niet, dan kun je kiezen voor Eevee.

Nostalgie ten top

Het spel speelt zich tevens af in Kanto. Verwacht dus vooral de klassiekere Pokémon, een brommige professor Oak en genoeg nostalgie om je 10-jarige zelf een vreugdedansje te laten doen. Kortom: voor fans van de oorspronkelijke televisieserie is dit een feest van herkenning.

Tevens kunnen spelers samenwerken door een Switch-controller te delen. Zo kun je er met twee polygonenpoppetjes op uittrekken om de wereld te verkennen.

Pokémon Go

Door de immense populariteit van Pokémon GO is het vang-systeem wel aangepast. Net als in de smartphonegame mag je namelijk zelf de Pokéballs gaan gooien. Spelers moeten hun Switch-controller gebruiken om de balletjes in een gekleurde ring te smijten. 

Let's Go, Pikachu! en Let's Go, Eevee! zijn vanaf 16 november in Nederland te koop.