District 9-regisseur Neill Blomkamp is flink aan het strooien met nieuwe content. Vorige week bracht hij het eerste deel in zijn OATS-reeks al uit, nu is ook de tweede verschenen.

Article continues after the ad

Firebase

De korte film, getiteld Firebase, is een soort losse interpretatie van de Vietnam-oorlog waarin soldaten opgejaagd worden door een bovennatuurlijk wezen genaamd The River God. Het is een soort mix van horror, sci-fi en oorlog. Verwacht kogels, explosies, bloed, een wandelend skelet en gruizige Vietnam-beelden. Bekijk de film hierboven.

Rakka

Het eerste deel Rakka, met Signourney Weaver in de hoofdrol, gaat over een stel reptielachtige aliens dat de aarde overneemt. In een post-apocalyptisch landschap is het aan een paar helden om de aarde terug te winnen. Maar of dat goed gaat… Check ‘m hieronder.

Free

Voor als je het nog niet door hebt: je kunt beide films gewoon in z'n geheel op YouTube kijken. Omdat het gaat om een experimenteel project, zijn de films rond de 20 minuten. Het uiteindelijke doel van het project, is dat een van de korte films een volwaardige blockbuster wordt. Deze strategie heeft de Zuid-Afrikaanse Blomkamp al eens eerder toegepast bij zijn film District 9.