Claes Bang in Dracula

Zaterdag gaat Dracula van start bij Netflix. Aan de vooravond van deze première onthult de streaming-gigant de laatste trailer van deze sfeervolle vampierserie.

Oppervampier

Vorig jaar werd bekend dat Mark Gatiss en Steven Moffat werkten aan een nieuwe bewerking van de horrorklassieker Dracula. Geweldig nieuws voor de fans van de oppervampier, want dit duo tekende eerder voor de hitserie Sherlock met Benedict Cumberbatch en Martin Freeman. Maar waar de avonturen van de meesterdetective werden verplaatst naar het heden, is Dracula trouw aan de roman van Bram Stoker. Verwacht dus een Victoriaans Londen vol duistere steegjes, dichte mist en lange schaduwen…
 

Knoflook

De nieuwste trailer voor Dracula is minder gruwelijk dan het vorige voorproefje. Blijkbaar wil Netflix ook de mensen aanspreken die minder goed tegen horror kunnen. Dat neemt niet weg dat er genoeg te griezelen valt. En een vampierserie zonder bloed is natuurlijk als een bitterbal zonder mosterd. De titelrol wordt trouwens gespeeld door Claes Bang. Hij speelde al eerder een creep in The Girl in the Spider’s Web. Sla morgenochtend dus alvast maar wat rauwe knoflook in, want dat slaapt na het zien van Dracula vast net iets lekkerder!

Dracula is vanaf 4 januari te zien op Netflix.

Article continues after the ad