Nu de sekte-ellende van American Horror Story: Cult afgelopen is, richt de serie zich weer op het bovennatuurlijke. Onder anderen met Billie Lourd, die vorig seizoen debuteerde in de spannende serie.

Article continues after the ad

Lourd, de dochter van Star Wars-actrice Carrie Fisher, was al te zien in het zevende seizoen van de horrorserie. In Cult speelde ze sektelid Winter Anderson én Linda Kasabian; een lid van de Manson-’familie’.

Billie speelde eerder een hoofdrol in Scream Queens, en had kleine rollen in Star Wars: The Force Awakens en The Last Jedi. Daarnaast speelde ze in de misdaadfilm The Billionaire Boys Club met o.a. Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service) en Jeremy Irvine (War Horse). Deze film is nog steeds niet uitgebracht in de Verenigde Staten, omdat Kevin Spacey er een grote rol in speelt. 

Eerder werd al bekend dat Evan Peters, Kathy Bates en Sarah Paulson weer meedoen met het nieuwe seizoen American Horror Story. Daarnaast is er een grote rol voor de moeder aller diva’s Joan Collins!

Naast deze club keren ook Billy Eichner, Cheyenne Jackson, Adina Porter en Leslie Grossman terug in American Horror Story.

Radioactief?

De verhaallijn wordt nog angstvallig stilgehouden. Er gaan geruchten dat het achtste seizoen van de horrorserie de titel ‘Radioactive’ krijgt, maar bedenker Ryan Murphy wil er niets over kwijt. Het onthullen van de titel alleen al zou een spoiler kunnen zijn!

Wel is bekend dat het achtste seizoen zich in het najaar van 2019 afspeelt. In het zevende seizoen, Cult, was de serie een stuk politieker en minder spookachtig dan voorheen. Volgens Murphy stapt American Horror Story daar weer van af, en keert men terug naar de bovennatuurlijke roots. Als voorbeeld noemde Murphy de seizoenen Coven en Asylum.

Wanneer het achtste seizoen American Horror Story op televisie te zien is, is nog niet bekend. Wel weten we dat de opnames medio juni beginnen.