Acteurs Gijs Scholten van Aschat en Maarten Heijmans worden in het tweede seizoen toegevoegd aan de vaste cast van hitserie Klem van BNNVARA. Ook acteurs Ellen Parren (Zondag met Lubach) en Edwin Jonker maken in de nieuwe reeks hun opwachting, zo maakte de omroep zondag bekend.

Article continues after the ad

Nieuwe serie

De opnames van het nieuwe seizoen gaan zondag van start. De hoofdrollen worden wederom gespeeld door Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan. De nieuwe serie gaat verder waar het eerste seizoen stopte.

Onderwereld

Het leven van topman Hugo Warmond van de Belastingdienst (Atsma) is inmiddels zo zeer verstrengeld met dat van zijn buurman, oud-crimineel Marius Milner (Derwig), dat er zelfs bloed aan zijn handen kleeft. Beide mannen proberen hun verleden te begraven. Maar dit blijkt niet zo eenvoudig: de FIOD, malafide accountants en de wraakzuchtige arm van de Amsterdamse onderwereld zitten ze op de hielen.

Najaar

Klem II is weer geschreven door Frank Ketelaar en geregisseerd door Ketelaar, Max Porcelijn en Albert Jan van Rees. De nieuwe reeks is naar verwachting in het najaar bij de NPO te zien.