Boerin Annemiek

De dolverliefde Boer zoekt Vrouw-deelneemster Annemiek deelde deze week haar nieuwe liefje met de wereld: Charlie! Deze 34-jarige webdesigner heeft het bepaald niet makkelijk (gehad) in zijn leven: hij lijdt namelijk aan de ziekte van Lyme.

Article continues after the ad

"Ik, Charlie-Robinson Poortvliet, ben een Chronisch Lyme-Patiënt", zo lezen we op zijn blog. Daar houdt Charlie zijn lezers op de hoogte van zijn strijd tegen deze slopende ziekte, vertelt hij hoe het nu met 'm gaat en zien we interviews die hij eerder gaf over de ziekte. "Na jarenlang progressief achteruit te zijn gegaan, besloot ik begin 2013 eindelijk door de medische molen te gaan."


'Te laat om goed te behandelen'

Charlie heeft de ziekte naar alle waarschijnlijkheid in 2006 opgelopen, vermoedelijk door een tekenbeet tijdens het wandelen. "Een tekenbeet heb ik vaker gehad, echter heb ik nooit een E.M. (rode kring) gekregen. Ik wist toen ook nog niet dat je ook zonder zo’n rode kring de ziekte van Lyme kunt krijgen." Lange tijd wist hij niet wat er nu met hem aan de hand was. "Feit is dat ik sinds 2006 ziek ben, maar dat ik pas in 2013 hoorde dat het de (chronische) ziekte van Lyme met co-infecties betrof. Veel te laat om het goed te behandelen."

'Nooit volledig genezen'

Door vooruitgang in zijn behandelingen besloot Charlie om aan het einde van 2017 te stoppen met de 'medische molen'. "Na jaren van behandelen en vechten was ik er wel klaar mee." Hij moet leven met de verschrikkelijk moeilijke gedachte dat hij nooit meer helemaal de oude wordt. "Ik heb geaccepteerd dat ik nooit meer helemaal zal genezen en 70% van mijn kunnen het maximaal haalbare is."

Hoe gaat het nu?

De kersverse vriend van Annemiek leerde hoe hij moet leven 'binnen mijn grenzen'. "Het gaat goed met me, zeker in vergelijking met hoe ziek ik ben geweest." Hij sport en werkt weer, wat naar eigen zeggen zorgt voor 'een redelijk normaal leven'. "De symptomen (pijn, vermoeidheid, migraine, etcetera) zijn niet verdwenen en mijn immuunsysteem blijft verzwakt, maar ik geniet wél weer van het leven en dat is voor mij het belangrijkste." Charlie hoopt dat hij middels zijn blog-verhalen voor meer herkenning én erkenning rondom de ziekte van Lyme kan zorgen.
 

Foto: Linelle Deunk