Het einde van Game of Thrones mag dan wel in zicht zijn, de fantasyhit van HBO zal voorlopig nog niet uit ons collectief geheugen verdwijnen!

In april is het zover: dan gaat het laatste seizoen van Game of Thrones van start. Om de leegte in ons hart te vullen, hebben we onze hoop gevestigd op de prequels. Maar er zijn meer manieren waarop de serie zal voortleven na het laatste hoofdstuk. Zo heeft Brett Ratcliffe, een professor aan de universiteit van Nebraska-Lincoln, drie nieuwe keversoorten vernoemd naar de draken uit Game of Thrones!

Article continues after the ad

 

 

Publiciteit

The Hollywood Reporter schrijft dat de pas ontdekte beestjes zijn omgedoopt tot drogoni, rhaegali en viserioni. Dit zijn Latijnse varianten van de namen Drogon, Rhaegal en Viserion, ofwel de drie draken van Daenerys Targaryen. Professor Ratcliffe is fan van de serie, maar geeft toe dat hij de namen vooral gebruikt om de publiciteit te halen. Op deze manier wil hij aandacht vragen voor het feit dat heel veel dierensoorten nog niet in kaart zijn gebracht.

Maar de professor heeft nog een goede reden om zijn ontdekkingen te vernoemen naar de draken uit Game of Thrones: “Ik vind dat veel wetenschappers zichzelf te serieus nemen. Dit is een mooie manier om dat te omzeilen!”