Source
Lucasfilm/Francois Duhamel

Nog éven geduld! Het tweede seizoen van The Mandalorian verschijnt binnenkort op Disney+ en de makers hebben een groot interview gegeven! Entertainment Weekly kreeg een exclusieve blik op het tweede seizoen van The Mandalorian, en plaatste alvast een fiks verhaal online, mét gave nieuwe beelden!

Foto: LucasFilm

Article continues after the ad

De baas van de show, Jon Favreau, wist dat ze met The Mandalorian iets bijzonders te pakken hadden toen hij online foto’s zag met muurschilderingen van Baby Yoda. “De show was daar niet te zien! Mensen vonden de personages te gek, en via social media ging het een totaal eigen leven leiden.”

Foto: LucasFilm/Francois Duhamel

Hoewel het niet supergoed gaat met Star Wars als geheel (Solo, het gedoe rondom The Last Jedi en The Rise of Skywalker, etc.) is de eerste tv-serie een doorslaand succes. Volgens Favreau juist vanwege het kleine scherm. “Het is de eerste live-action-serie over Star Wars. Films en series worden verschillende beoordeeld, en een groot voordeel was dat onze wereld een stuk kleiner is dan in de films. We maakten het niet te ingewikkeld. George Lucas begon Star Wars met duidelijke personages, die een duidelijke relatie met elkaar hadden. Zelfs als je niets weet over Star Wars, dan begrijp je de personages in The Mandalorian wél.”

Foto: LucasFilm/Justin Lubin

Volgens geruchten zouden we in het tweede seizoen van The Mandalorian de premiejager Boba Fett (Temuera Morrison), de heldinnen uit The Clone Wars Ahsoka Tano (Rosario Dawson) en Bo-Katan (Katee Sackhoff) én Michael Biehn en Timothy Olyphant.

Volgens actrice Gina Carano (Cara Dune) zijn sommige van deze geruchten waar, maar niet allemaal. De veiligheidsmaatregelen voor het tweede seizoen waren verscherpt en acteurs werden vervoerd in zwarte monnikspijen om alles geheim te houden.

The Mandalorian seizoen 2

Volgens Jon Favreau wordt het tweede seizoen van The Mandalorian groter qua opzet. De afleveringen zijn minder geïsoleerd van elkaar (waardoor het eerste seizoen halverwege een béétje inzakte), en de show behandelt meerdere verhaallijnen tegelijk. “Iedereen was onder de indruk van Game of Thrones, en met name de manier waarop de personages verschillende verhaallijnen volgden. Als kijker vond ik dat enorm aantrekkelijk.”

Moff Gideon (Giancarlo Esposito) is nog steeds de schurk in seizoen 2, maar volgens de acteur verdwijnt Gideon ook regelmatig naar de achtergrond. “Hij is ook een diplomaat én een manipulator… Misschien kan hij Mando wel op slinkse wijze gebruiken om vuile klusjes op te knappen?”

Foto: LucasFilm/Francois Duhamel

Het tweede seizoen van The Mandalorian bestaat uit acht afleveringen, die vanaf 30 oktober wekelijks verschijnen op Disney+.