Je zou het door alle Star Wars-films bijna vergeten, maar er staat óók nog een nieuwe Indiana Jones-film in de steigers. Indy-fans kunnen opgelucht ademhalen: ‘Mutt’ Williams, oftewel Shia LaBeouf zit er niet in!

Article continues after the ad

De screenwriter voor de nieuwe Indiana Jones-film, David Koepp, meldde dit tegen Entertainment Weekly. Het script voor de film, die gepland staat voor 2020, is klaar. Het wachten is nu tot regisseur Steven Spielberg en Harrison Ford tijd hebben om met de productie te beginnen.

Ruzie

Veel fans beschouwen Indiana Jones And The Kingdom of The Crystal Skull als de minste film uit de avontuurlijke serie. De beruchte scène waarin Indy een nucleaire explosie overleeft door in een koelkast te klimmen speelt een rol, en de aanwezigheid van aliens viel ook niet goed bij fans. 

Daarnaast oogstte Shia LaBoeufs acteerwerk kritiek, waarna hij zelf vervelende dingen zei over regisseur Steven Spielberg. Dáár was Harrison Ford weer boos over, dus Laboeufs aanwezigheid komt ook niet helemaal als een koelkast uit de lucht vallen.

Gevraagd naar waar de nieuwe Indiana Jones-film over gaat, reageert Koepp droog: ‘Over een oud voorwerp waar iedereen naar op zoek is.’ Steven Spielberg zei eerder dat hij Indy niet zou laten sterven in de film. Tegelijkertijd is Disney wel op zoek naar manieren om de filmserie een ‘reboot’ te geven. Harrison Ford ís Indiana Jones, maar inmiddels ook al 75 jaar oud.