Goed nieuws Game of Thrones-fans! George R.R. Martin gaat een fantastyserie produceren gebaseerd op het boek Who Fears Death. Zender HBO zou een optie hebben genomen op de serie.

Article continues after the ad

Who Fears Death

De schrijfster van het boek, Nnedi Okorafor, maakt het heugelijk nieuws bekend op Twitter. Who Fears Death speelt zich af in een post-apocalyptische versie van Sudan, waarin een jonge vrouw haar magische krachten gebruikt om haar vader, die haar verwekte tijdens een verkrachting, te verslaan. Het boek won in 2011 de World Fantasy Award.

Busy bee

Martin is een bezig bijtje. Er komen nog twee seizoenen van Game of Thrones aan en de schrijver is daarnaast bezig met een aantal spin-offs rondom de populaire serie. Ook gaf zender Syfy vorige maand groen licht voor een pilot gebaseerd op zijn science fiction-novelle Nightflyers. Diehard Game of Thrones-fans zullen ook een beetje balen: de schrijver lijkt steeds minder tijd te hebben om zijn zesde Game of Thrones-boek, Winds of Winter, af te krijgen.

Seizoen 7

Volgende week, op 17 juli, start het zevende seizoen van Game of Thrones bij Ziggo Movies & Series. De serie nadert het einde en liet daarom iets langer op zich wachten. Dit mag de pret overigens niet drukken: alhoewel er minder afleveringen zijn, zijn ze langer en gaat er volgende de producenten veel meer gebeuren. Wij hebben er in ieder geval zin in!