Schrijver Geert Mak, Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib en balletdanseres Igone de Jongh worden het hemd van het lijf gevraagd door studenten. Ze zijn de laatste drie gasten die dit seizoen aanschuiven in College Tour.

Article continues after the ad

Dat heeft presentator Twan Huys vrijdag bekendgemaakt in het Radio 2-programma Ekdom in de Ochtend. De opnames vinden plaats in de eerste weken van oktober.

Over de gasten

Geert Mak voert momenteel de boekenlijst aan met De levens van Jan Six, het verhaal van een Amsterdamse patriciërsfamilie door vier eeuwen heen. Vorig jaar kreeg hij de Gouden Ganzenveer. 

Khadija Arib startte achttien jaar geleden als Tweede Kamerlid voor de PvdA. Sinds dit jaar is ze Kamervoorzitter: de eerste met een dubbele nationaliteit, een niet-Nederlandse afkomst en de eerste moslima.

Igone de Jongh viert dit jaar haar twintigjarig jubileum bij het Nationale Ballet. Ook is ze jurylid bij het RTL-televisieprogramma Dance Dance Dance.

Vanavond: Jochem Myjer

Vanavond zit komiek Jochem Myjer op de praatstoel bij presentator Twan Huys. En hij heeft fantastische verhalen. "Het is één van de meest zinderende opnames die we ooit gehad hebben in College Tour," zei Huys vanmorgen op de radio. "Keihard lachen wordt afgewisseld met huilen." Je ziet het vanavond om 21:10 in College Tour op NPO 2.