We moeten het al een paar jaar zonder nieuwe Evil Dead-film doen, en volgens Bruce Campbell heeft dat lang genoeg geduurd! Groovy!

Dat meldt het Britse filmtijdschrift Empire. Empire interviewde Bruce Campbell, aka Ash Williams, voor een special Helden-uitgave en daarin deed Campbell een opmerkelijke uitspraak.

"We bellen regelmatig met Lee Cronin, die de nieuwe Evil Dead schrijft én regisseert. De film heet Evil Dead Now, en Sam Raimi heeft Cronin gekozen op basis van de horrorfilm The Hole In The Ground.”

Dat is een heleboel nieuwe informatie waar Campbell ineens mee komt! Helaas is er ook slecht nieuws: Ash Williams speelt geen rol in de nieuwe Evil Dead-film. “De nieuwe films moeten op zichzelf kunnen staan. Ik vind het prima, en eerlijk gezegd een beetje bevrijdend. De nieuwe films hebben meerdere nieuwe helden, en in het geval van Evil Dead Now nieuwe heldinnen.”

Article continues after the ad

Volgens Campbell moet de horror(comedy)reeks zichzelf blijven vernieuwen. “We willen dat Evil Dead met de tijd meegaat, maar één ding blijft hetzelfde: de hoofdrolspelers moeten gewone mensen zijn, dat blijft er sowieso in zitten.”

Ash Williams werd een wereldwijd cultfiguur na The Evil Dead uit 1981. De horrorreeks werd in Evil Dead II (1987) en Army Of Darkness (1992) steeds meer een ranzige horrorcomedy. De reboot uit 2013 was net zo ranzig, maar probeerde de humor weer een beetje uit de serie te persen. Voor zover bekend heeft de nieuwe film niets te maken met deze reboot.

Evil Dead

De meest recente avonturen van Ash zagen we in Ash Vs. Evil Dead (te zien op Netflix), waarin walgelijke ‘gore’ wordt gecombineerd met absurde humor. Deze serie werd na drie seizoenen geannuleerd, waarna Campbell aankondigde te stoppen met de rol.

De aankondiging is dus een aardige verrassing, ook al doet Campbell niet mee in de nieuwe Evil Dead. Wanneer het nieuwe deel in de reeks verschijnt is nog niet bekend, maar Campbell zegt dat de film ‘zo snel komt als praktisch haalbaar is.’

Beeld: Starz