Bruce Willis kruipt binnenkort opnieuw in het bezwete hemdje van John McClane. Drie keer raden hoe deze nieuwe Die Hard-film gaat heten!

Article continues after the ad

Verbeelding

Hollywood wordt wel eens beschuldigd van een gebrek aan creativiteit, originaliteit en verbeeldingskracht. Maar in het geval van de nieuwe Die Hard-film, alweer het zesde deel in de reeks, hebben de studiobonzen kosten noch moeite gespaard om het tegendeel te bewijzen. Ga er maar even goed voor zitten, want het nieuwste hoofdstuk heeft de volgende titel meegekregen: … McClane! Je weet wel, naar de agent die Bruce Willis speelt in Die Hard!

Prequel

Het Britse filmblad Empire had de primeur. Daar vertelde producent Lorenzo di Bonaventura: “We gaan ons meer dan ooit op het personage John McClane richten.” Altijd mooi als er dubbele lagen in een filmtitel liggen verscholen! Hoewel eerder werd bericht dat de nadruk op het prequel-deel van de film zou liggen, stellen de makers nu dat Willis een belangrijke rol speelt in het volgende deel. “We kunnen ons geen Die Hard voorstellen zonder Bruce Willis”, aldus de producer.

McClane gaat de komende maanden in productie. De regie is opnieuw in handen van Len Wiseman. Hij tekende eerder voor Live Free or Die Hard. Nou ja, na Live Free or Die Hard en A Good Day to Die Hard is McClane misschien nog niet eens zo’n slechte titel…