Jan Smit op Eurovisie Song Festival 2021 in Rotterdam

Dit jaar zou eindelijk weer eens het Eurovisie Songfestival op Nederlandse bodem plaatsvinden. Maar dat liep door de uitbraak van het coronavirus net even anders! Al snel werd besloten dat de internationale zangcompetitie werd verplaatst naar 2021. Niet verrassend blijft Rotterdam gewoon gastheer van het ESF 2021. Het was echter lang onduidelijk op welke data het Eurovisie Songfestival 2021 precies plaats zou vinden… tot vandaag!

Planning

Zojuist maakte de organisatie de nieuwe data van het Eurovisie Songfestival 2021 bekend. De planning voor de Europese zangcompetitie is als volgt: op 18 mei vindt de eerste halve finale plaats. De tweede halve finale wordt gehouden op 20 mei. De finale van het Eurovisie Songfestival 2021 zal uiteindelijk plaatsvinden op zaterdag 22 mei.
 


Jeangu Macrooy

Ondanks dat het programma bijna een jaar verplaatst wordt, zal er ook weer niet al te veel veranderen. Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley zijn al benaderd om de presentatie voor hun rekening te nemen. En natuurlijk zal Jeangu Macrooy de Nederlandse titel verdedigen (zij het dit keer wel met een ander liedje). Mocht je het nu allemaal toch te lang vinden duren: op 26 januari verschijnt de ESF-parodie Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga op Netflix!

Article continues after the ad