De releasedatum van de Transformers-prequel Bumblebee komt steeds dichterbij, dus worden we op de valreep nog even getracteerd op wat extra promo's en trailers om die laatste twijfelaars nog even over de streep te halen. Wij waren op basis van de trailers allang overtuigd, want dit wordt de eerste film waarin de Transformers er eindelijk net zo uitzien als in de jaren tachtig tekenfilms. Ook schijnt het zowaar de eerste Transformers-film te zijn waar een verhaal inzit! En daarnaast biedt Bumblebee ook nog Triple Changer Transformers! Hoe zei u? Kijk hieronder maar:

Article continues after the ad

 

 “The baddest of the badasses!”

Fans van het eerste uur die nog een hele kist met dertig jaar oud speelgoed in de kelder hebben staan zijn vast bekend met de Triple Changers, maar voor alle andere lezers is een introductie op zijn plaats: deze Decepticons kunnen zowel in auto’s als in straaljagers veranderen. Klerenkast John Cena, die in de film de schurkenrol speelt, is laaiend enthousiast over zijn driedubbel transformerende tegenspelers: “They are the baddest of the badasses. I loved everything about them”.

Volkswagen Kever in plaats van Chevrolet Camaro

In Bumblebee draait het om de gelijknamige vrolijke Autobot die hier ook daadwerkelijk in een Volkswagen kevertje verandert. In de vijf Transformers-films veranderde deze trouwe sidekick van Optimus Prime steeds in het nieuwste duurste model Chevrolet Camaro, omdat de franchise nou eenmaal een hele dikke product placement deal had met General Motors. Voor deze prequel moesten de makers deze deal even links laten liggen, omdat de film zich in de jaren tachtig afspeelt.

Bumblebee tuft op 20 december de bioscopen in.