Twee jaar geleden draaide het laatste hoofdstuk van de Planet of the Apes-trilogie in de bioscopen. Maar als het aan Disney ligt, maakt de filmreeks snel een comeback!

Nieuw begin

Wat Tim Burton niet lukte met zijn zouteloze remake van Planet of the Apes, lukte regisseur Rupert Wyatt wel met zijn versie van de sciencefictionklassieker: de Apenplaneet weer helemaal millennium proof maken! Na Rise of the Planet of the Apes verschenen twee prima vervolgen, die samen een geliefde trilogie vormen. Een mooie afsluiting, zou je zeggen, maar volgens Disney is dit nog maar het begin!

Article continues after the ad

 

Overname

Volgens Variety werkt het Huis met de Muis namelijk al aan een nieuw vervolg in de reeks. Dit is het directe gevolg van de overname van Fox door Disney. Eerder kondigde de studio al nieuwe versies aan van Fox-hits als Night at the Museum en The Diary of a Wimpy Kid. Er komt zelfs een gloednieuwe Home Alone-film aan! Deze titels komen allemaal uit voor Disney+. Aangezien de Planet of the Apes-films ook weer geen enorme winst maakten aan de kassa, is het dus niet uit te sluiten dat de reeks een exclusieve comeback maakt bij de Netflix-concurrent.