Fotograaf
RTL/Michel Schnater
Big Brother

Yes! Big Brother krijgt in 2022 een vervolg en we weten wanneer het nieuwe seizoen van start gaat!

RTL heeft bekendgemaakt dat het tweede seizoen van de vernieuwde Big Brother op 3 januari start. In totaal gaat het om de achtste reeks in de wereldberoemde realityshow. Net als de vorige keer is Big Brother een samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen: de presentatie is weer in handen van Geraldine Kemper en Peter van de Veire.

Big Brother is back!

In Big Brother laat een groepje mensen zich vrijwillig opsluiten in een villa, waar ze 24 uur per dag gefilmd worden. De bewoners nomineren elke paar dagen een aantal deelnemers, waarna de kijkers stemmen wie er af moet vallen. Af en toe verschijnen er nieuwe gezichten, maar soms zijn bewoners het ook zó zat in de villa dat ze zelf opstappen (of worden ze weggestuurd vanwege wangedrag). Door spellen te winnen verdienen kandidaten vrijstellingen of extraatjes voor tijdens hun verblijf, zoals lekkere maaltijden.

Article continues after the ad

Volgens RTL krijgen kijkers in het nieuwe seizoen véél meer invloed op het verloop van de show, maar de zender zegt nog niet op wat voor manier dat precies is.

Big Brother kreeg vorig jaar een herstart die met veel bombarie werd aangekondigd. Aanvankelijk keken er ruim een miljoen mensen naar de realityshow, maar tegen het einde was meer dan de helft van de kijkers afgehaakt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Controversiële grote broer

Hoewel het fenomeen ‘realityshows’ (mede door Big Brother) al lang niet meer zo vreemd is, zorgde de versie van vorig jaar wéér voor flinke ophef. Door alle hatelijke reacties op social media besloten de makers tijdelijk te stoppen met Instagram en Facebook.

 

 

Daarnaast was er veel kritiek op de makers, omdat zij volgens kijkers (en sommige deelnemers) enorm zou knippen in het beeldmateriaal om spanning te veroorzaken. Big Brother en ‘ophef’ zijn nu eenmaal hartstochtelijk met elkaar verweven.

Het nieuwe seizoen van Big Brother start op maandag 3 januari, op RTL4 én RTL5. RTL5 zendt daarna elke dag een samenvatting uit en op Videoland is er livestream die 24/7 te volgen is.